Sayfalar

10 Nisan 2017 Pazartesi

AKPKK İstanbul'da bile bitik: Devletin imkanları haksızca seferber edildiği ve kullandığı halde, İstanbul'da AKPKK Yenikapı şoku yaşadı | Akademi Dergisi

akademi dergisi, mehmet fahri sertkaya, akp'nin gerçek yüzü, recep tayyip erdoğan, binali yıldırım, miting, yenikapı, istanbul, referandum, evet, hayır, gerçek yüzü, ak parti, 16 nisan,

Erdoğan, "Evet Platformu" tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda "Aşkımız memleket, millet için evet" sloganıyla düzenlenen "İstanbul Buluşması"nda yaklaşık 25 bin kişilik coşkusuz bir kalabalığa konuştu.

Tayyip Erdoğan ve AKPKK hükümetinin 16 Nisan'daki halk oylaması öncesi büyük umut bağladığı İstanbul Yenikapı Meydanı'ndaki miting fiyasko ile sonuçlandı. Anket şirketleri tarafından halk oylamasının kaderini belirleyecek kent olarak görülen İstanbul'da AKPKK'nin dünkü mitingine 30-50 bin kişinin katıldığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'un her yerinden ücretiz araçların kaldırılmasına rağmen mitinge katılımın bu kadar düşük katılım olması dikkat çekti.

ERDOĞAN KONUŞURKEN ALAN BOŞALDI

Saat 16.00'da başlayan Yenikapı'daki mitingte önce Boşbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım'dan sonra kürsüye sahte diplomalı gayri resmi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çıktı.

Erdoğan kürsüde konuşurken mitinge gelen vatandaşların büyük bölümü alanı terk etmeye başladı. Mitingi terk eden vatandaşlara neden terk ettiklerini sorduğumuzda

➥ "Hep aynı şeyi konuşuyor, bıktık" yanıtını verdi.

AKPKK kurulduğu günden bu yana İstanbul'daki mitinglerine büyük önem veren bir siyasi parti. Tayyip Erdoğan'ın da siyasi kariyerine İstanbul'dan başlamasından dolayı AKPKK'nin bu kentte yapacağı mitinglere ayrı bir önem veriliyor.

Ancak 2002'den bu yana AKPKK'nin İstanbul'da düzenlediği mitingler içinde en zayıf olanının dün Yenikapı Meydanı'ndaki miting olduğu ifade edildi.

14 milyonluk İstanbul'da sahte diplomalı gayri resmi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yaptığı Yenikapı-İstanbul mitinginde yaklaşık 25 bin kişilik coşkusuz bir kalabalık vardı.

Bu kalabalık da Erdoğan'ın konuşmasının sonuna doğru meydanı terk etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu güne değin en çok tıklanılanlar